Pengikut

Selasa, 26 Jun 2012

Sallahuddin Ayub Ugut Nik Aziz!!!

Naib Presiden PAS, Sallahuddin Ayub yang telah ditolak oleh PAS Kelantan dan ditendang balik ke negerinya Johor mengeluarkan peluru pertama dalam siri balas dendamnya dengan mendesak supaya SPRM menyiasat MB Kelantan Nik Aziz Nik Mat dalam skandal salahguna kuasa sepanjang 22 tahun pentadbirannya.


Beliau mengeluarkan desakan itu dalam satu kenyataan di lobi Parlimen sebagai mengulas isu aset RM3Billion milik Anwar Ibrahim sepanjang pemerintahannya dulu.


Baca laporan MStar Online berikut:

Aset RM3Bilion: PAS Setuju SPRM Siasat Anwar

KUALA LUMPUR: Selepas dua minggu Datuk Seri Anwar Ibrahim dikaitkan semula dengan kontroversi skandal pemilikan aset sejumlah RM3 bilion, PAS sebagai sekutu pakatan pembangkang menyatakan persetujuan agar Ketua Pembangkang itu disiasat pihak berkuasa.
Pendirian berkenaan disuarakan Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub yang mengalu-alukan Suruhanjaya Pencegahan Rasual Malaysia (SPRM) menjalankan siasatan terhadap dakwaan bekas Penolong Gabenor BankNegara, Datuk Abdul Murad Khalid kira-kira 13 tahun lalu berhubung pemilikan 20 akaun induk bernilai RM3 bilion.
"Kita tidak mempunyai masalah untuk mana-mana pihak menjalankan siasatan atas apa-apa tuduhan dan itu adalah pendirian PAS," katanya pada sidang media di lobi Parlimen di sini, Isnin.
Malah Salahuddin turut mencabar SPRM agar menjalankan siasatan terhadap Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.
Anwar pada persidangan Dewan Rakyat minggu lalu menafikan dakwaan tersebut malah mencabar SPRM agar menjalankan siasatan semula bagi kes berkenaan.
Bagaimanapun Anwar memberitahu Dewan Rakyat bahawa menerusi Akuan Bersumpah (SD) yang dibuat oleh bekas Pengarah Siasatan BadanPencegahan Rasuah (BPR), Abdul Razak Idris pada ketika itu jelas menunjukkan siasatan bagi kes berkenaan ditutup kerana tiada kes.
Bukan itu sahaja, Abdul Murad juga baru-baru ini dilaporkan menyatakaan kesediaan memberi kerjasama kepada pihak berkuasa, jika dikehendaki, berhubung dengan pengendalian akaun-akaun sejumlah RM3bilion yang beliau percaya melibatkan Anwar.
Habislah Nik Ajis lepas ni.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan